En krydret chilisauce er da også virkelig anvendelig til mange kød- og fiskeretter samt til forskellige salater.
Saucen indeholder forskelligt grønt og her er to opskrifter med forskelligt indhold at vælge imellem, den ene med hvidløg. Fremgangsmåden er ens på de to slags sauce. Chilisaucen hældes på vidhalsede flasker eller glas og bindes til.
Opskriften på hjemmelavet chilisauce er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard fra 1953.
CHILISAUCE I
1 kg modne tomater
250 g skalotteløg
3-4 friske peberhylstre
2 dl sukker
2 spsk. salt
1/2 liter eddike
Tomaterne, gerne store purétomater, skæres lidt ud. Løgene pilles og skæres i skiver, perberhylstrene renses for kerner og skæres i strimler. Alt kommes i gryde med ganske lidt vand, ca. 1 dl. Koges mørt ved ganske svag varme, ca. 3/4 time og passeres gennem en sigte. Det kommes i en gryde igen sammen med sukker, salt og eddike. Koges ganske småt til det er helt jævnt og ensartet, ca. 20 minutter. Der kan evt. tilsættes 2 g benzoesurt natron.
Hæld chilisaucen på flasker med vid hals eller på glas.
CHILISAUCE II
1 kg modne tomater
1/2 kg sure æbler
3 store løg
1 rødløg
2 fad hvidløg
3 friske peberhylstre
2 1/2 dl. sukker
3 spsk. salt
3/4 liter eddike
Fremstilles som ovenfor.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.