lørdag

FINE FLÆSKEKARBONADER

Fine flæskekarbonader er et rigtig godt eksempel på, at hakket kød godt kan være spændende og serveres festligt, hvis vi en dag føler trang til at gøre noget ekstra eller hvis uventede gæster pludselig dukker op. Karbonaderne belægges med en ring af kartoffelmos, som fyldes med champignon a la creme. Der beregnes en stor karbonade til hver.

Vi danskere elsker jo farsmad og opskrifter med fars kan vi slet ikke få for mange af.
For 50 år siden var farsmad også vældig populært, dels p.g.a. at fars var billigt, det kunne varieres i det uendelige og så kunne det strækkes langt.

Opskriften på fine flæskekarbonader er af Birte Olufsen fra 1962.
 

FINE FLÆSKEKARBONADER

1 - 1 1/2 pund flæskesmåkød
150 - 200 g champignons (gerne fra dåse)
1 portion god kartoffelmos
fløde
paprika
margarine
salt
peber

champignon a la creme

Champignons renses, skylles og løber af for vand. Ristes på panden i smør eller margarine. Piskefløde hældes over og det koger til fløden er cremet. Kaffefløde kan bruges, men så må saucen jævnes let. Smag til med salt og peber.

Det hakkede kød formes til pæne karbonader, der krydres med salt og peber og steges halvt færdig på panden. Derefter sprøjtes oven på hver en ring af kartoffelmos og karbonaderne sættes i ovnen i smør eller margarine i bradepanden til kartoffelmosen er gylden.
Fyld champignon a la creme oven i hver karbonade og drys med paprika til sidst.

Servér fine flæskekarbonader med grønærter til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.