Bøf a la mode er tilberedt af oksetyksteg eller oksebov og kombineret med dejlige friske grøntsager som små løg og karotter eller gulerødder samt kartofler. Der ud over er retten tilsat rødvin og smagt til med allehånde og laurbærblade. En klassisk dansk gæstemiddag.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965. Tidligere har opskrift på bøf a la mode fra 1936 været vist her på siden.
BØF A LA MODE
2 pund oksetyksteg eller oksebov
150-200 g fersk spæk
1/4 pund små løg
karotter eller gulerødder
kartofler
1 stort løg
rødvin
hel peber
lidt allehånde
4-5 laurbærblade
margarine
salt
peber
Spækket skæres i strimler og bruges til at spække oksekødet. Så laves en marinade af rødvin, evt. spædet op med vand og suppe, tilsat hel peber, groft salt, 4-5 laurbærblade, 1 stort, groftskåret løg, 1 stor gulerod i skiver og lidt allehånde. Kødet ligger i lagen i 7-8 timer, så tages det op, tørres af, brunes i gryde og snurrer færdig, dækket med noget af marinaden tilsat vand eller sky. Kødet skal koge i 1 1/2-2 timer alt efter kvaliteten, til det er dejligt mørt.
Servér kogte og ristede små hele løg og gulerødder i tern samt en god hjemmelavet kartoffelmos til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.