Mayonnaise kan færdigkøbes og så kan man for resten lave den selv af æg og olie efter gode, gamle mormoropskrifter. I øvrigt kan mayonnaise også fremstilles uden olie, som vi vil gøre det efter denne gamle opskrift.
Og så er det ellers at smage mayonnaisen til med krydderier, man syntes om og forskelligt klippet grønt. Her er brugt engelsk sauce, paprika og citronsaft.
Opskriften fra Otto Mønsteds Kogebog 1939
MAYONNAISE UDEN OLIE
2 æggeblommer
1 1/2 dl mælk eller fløde
20 g smeltet margarine
1 tsk. engelsk sauce
paprika
citronsaft
salt
Æggeblommerne piskes sammen med mælk over vandbad til massen får en jævn og blød konsistens. Den smeltede margarine, der ikke må være brun tilsættes. Smag til med krydderierne til sidst og afkøl mayonnaisen.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.