Dyrker man selv køkkenhave, som det var kutyme i mormors tid, ved den erfarne indehaver af en køkkenhave godt, at i øjeblikket skal der passes på gulerødderne. Det er nemlig nu gulerodsfluerne lægger æg i gulerødderne med kedelige skader til følge.
Pluk løs af gulerødderne, medens de endnu er fine og fejlfri og glæd familien med den dejligste hjemmegjorte gulerodsmarmelade. - Og så er det jo et vidunderligt syn og en investering i sommeren med ekstra glas på hylderne til brug i den mørke vintertid.
Opskriften er fra Otto Mønsteds Kogebog fra 1939
MORMORS GULERODSMARMELADE
250 g gulerødder
130 g sukker
3/4 dl vand
citron
De vaskede gulerødder rives og koges i vandet til de er møre. Køres en gang gennem kødmaskinen og koges herefter med sukker og citronsaft i ca. 20 minutter.
Hæld marmeladen på rene glas og bind til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.