Pandekagerne skal være godt tykke og bagt i masser af smør eller margarine, jo mere fedtstof, jo federe og bedre bliver pandekagerne.
De dejlige lagpandekager serveres varme, drysset med et tykt lag flormelis og pyntet med syltetøj.
Mesterkokken Richard Oest Larsen har her tryllet en dejlig dessert frem i denne gamle dessertopskrift fra 1944.
mælkeflaske fra 1948
LAGPANDEKAGE
pandekagedej
2 dl mælk
3 æg
en anelse salt
2 spsk. øl
mel efter behov (dejen må ikke være for tynd)
masser af smør til stegning
Ingredienserne røres sammen til en pandekagedej, ikke for tynd. Kom en god klump smør på panden, lad den blive meget hed, hæld dej på og bag stadig med rigelig smør 3 store, tykke pandekager. Jo mere brunet smør, jo bedre resultat.
Læg pandekagerne på et rundt fad med et tykt lag æble- eller stikkelsbærmos imellem. Drys et tykt lag flormelis på og pynt med syltetøj.
Servér lagpandekage varm, så er den bedst.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.