Imidlertid har Kirsten Hüttemeier sin del af æren for, at så mange husmødre trods alt gennem tiderne har kunne diske op med hjemmesyltede delikatesser til familien.
Det er et stort arbejde at gå i gang med, men så rigeligt indsatsen hver, sammenlignet med de produkter industrien byder på.
Her to opskrifter på syltede asier af Kirsten Hüttemeier fra 1952
ASIER, SYLTET MED PUDDERSUKKER OG SNIT-ASIER
Vi lægger ud med asier, syltet med puddersukker
10 stk. asier
2 flasker eddike
lage
2 - 2 1/2 liter eddike
25 små skalotteløg
hel kanel
1 1/4 kg puddersukker
4 laurbærblade
1 lille stk. hel peberrod
2 tsk. syltepulver
Asierne vaskes, skrælles, flækkes og kernerne tages ud, hvorefter de lægges et par timer i saltlage. De tages op herfra, aftørres og lægges derefter over i den spilkogende eddike, hvor asiestykkerne får et kort opkog. De tages straks op og lægges i en krukke og eddiken kasseres.
Nu koges lage af frisk eddike, sukker, de pillede skalotteløg og krydderier, undtagen peberrod. Denne lage hældes over asierne. Sådan står de og trækker til næste dag, hvor eddiken hældes fra, gives et opkog og hældes kogende over asierne igen. Det samme gentager sig den tredje dag, hvor der til sidst iblandes peberroden og syltepulveret. Bind straks asierne til.
Der hører oprindelig ikke dild til opskriften, men der kan udmærket tilsættes dild, som så koger med sidste gang, lige inden eddiken hældes over asierne.
Jo længere asierne kan få lov til at stå, desto bedre de bliver.
SNIT-ASIER
1 1/2 kg snittede asier
lage
3/4 liter eddike
10 små skalotteløg
700 g sukker
lidt blandede syltekrydderier
1/2 strøget tsk. syltepulver
Til snit-asier gør det ikke så meget, om asierne har forskellig størrelse, da alle skal skrælles, halveres og kernerne tages ud. Saltes i tør salt en lille time. Herefter skæres asierne ud i strimler, således at asierne senere sættes lige på bordet.
Strimlerne lægges i en krukke og overhældes med den kogende lage, hvori de står og trækker til til den næste dag. Hæld lagen fra, kog den op og hæld den over asiestrimlerne. Gentag den tredje dag.
Kun hvis asiestrimlerne er meget hårde, kan de få et kort opkog i lagen, inden syltepulveret tilsættes og lagen hældes over strimlerne.
Det er ganske praktisk at sy en lille pose af gaze, hvor krydderierne kommes i. Posen er nem at tage op, når agurkerne har nået en passende krydring.
Glas eller krukker tilbindes med det samme.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.