tirsdag

KYLLINGESALET TIL GÆSTEMAD

Kyllingesalat til gæstemad eller til en lækker natmad er så dejlig nem at have med at gøre. Alle ingredienserne kan være klar forinden, kyllingen kan sagtens koges dagen i forvejen og skæres i tern, når den er helt kold. Kartofler og rødbeder ligeså i tynde skiver.

Endelig er det også en god måde, at anvende kyllingen på til en dejlig ret ved familiens søndagsfrokost, hvor flere er samlet.

Mængden på ingredienserne rettes til efter hvor mange, der skal være til.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 

KYLLINGESALAT TIL GÆSTEMAD

Kogt kyllingekød, skåret i tern
salat
kogte kartofler i tynde skiver
kogte rødbeder i tynde skiver
småbitte kogte løg
oliven uden sten
kapers
ansjoser
mayonnaise
sennep
finthakket persille
finthakket chalotteløg

På et fad lægges friske, grønne salatblade sammen med kartoffelskiver og rødbedeskiver. Så lægges bittesmå kogte løg, oliven uden sten, kapers, og ansjoser over. Det hele dækkes med en mayonnaise, som er smagt til med sennep og blandet med finthakket persille og finthakket skalotte løg.

Servér kyllingesalat til gæstemad sammen med ristetede franskbrødsskiver og en øl til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.