tirsdag

Indbagte æbler

Indbagte æbler, som jeg fik dem i barndommen kalder gode minder frem. De er perfekte til en mørk decemberaften og kan nok bringe glæden og hyggestemningen frem hos de fleste. Stort set alle æblesorter kan bruges, men selv foretrækker jeg de danske æbler.


INDBAGTE ÆBLER

4 mellemstore æbler
sukker
kanel


dej
225 g mel
175 g mgr.
4 spsk. sukker
2 spsk. koldt vand

perlesukker
mandler

Æblerne skrælles og udhules for kernehuset. Drysses med sukker og kanel.
Til dejen æltes mgr. i melet, sukker og vand tilsættes. Ælt en glat dej.
Rul dejen ud og del den i 4 firkanter. På hver firkant anbringes et æble. Pak dejen fast om æblerne og stil dem med sammenføjningen nedad på en smurt plade eller en plade med bagepapir.
Pensl med æggehvide eller fløde, drys med groft melis og nogle mandler.
Bages ved 225 grader i 12 - 15 minutter til æblerne er møre.
Indbagte æbler serveres kolde eller varme, evt. med flødeskum til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.