Den dejlige aspargestærte blev lanceret først i 70'erne.
Opskrift : Hanne Lundberg
ASPARGESTÆRTE
tærtedej
150 g mel
100 g smør
lidt salt
ca. 1 dl iskoldt vand
Smør og mel hakkes sammen til det danner en grynet masse. Tilsæt vandet lidt efter lidt til dejen er samlet. Rul den ud og fold den på langs og på tværs og læg den i køleskabet.
1 kg kogte asparges eller dåseasparges
stuvning
75 g smør
75 g mel
3/4 liter mælk
lidt piskefløde
friskmalet hvid peber
salt
lidt revet muskatnød
50 g reven parmesanost
lidt smørklatter
reven ost
Bag smør og mel sammen, spæd med mælken så stuvningen bliver glat og blank. Lad saucen koge ind til der kun er 2/3 tilbage og spæd så med piskefløde. Saucen må endelig ikke være for tynd. Smag den til med salt, peber og muskatnød og kom 50 g reven parmesanost i.
Aspargessnitter blandes i stuvningen og der lægger smørklatter ovenpå.
Foer den smurte springform med den udrullede dej, rids den godt i bunden og bag tærten i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter. Dejen skal stivne.
Kom stuvningen i tærten, drys med reven ost og lad den bage til den er gyldenbrun og gennemvarm.
Server den dejlige aspargestærte med en grøn salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.