mandag

OKSERIB

Se, her er en rigtig mandfolkeret til en mandfolkesammenkomst, okserib med ben ved, serveret med smørristede små perleløg og dampede karotter og champignons samt sauce.

Til okserib anvendes tværreb med ben. Der skal være et ben til hver person.

Retten kan tilberedes om formiddagen og blot varmes i ovnen 20 minutter før den skal på bordet.

Opskrift : Lotte Eskildsen 1969


OKSERIB

1 1/2 kg tværreb
1/4 kg rå karotter
1/2 kg perleløg
1/2 kg champignons
2 laurbærblade
lidt allehånde
salt
peber
smør
2 store løg

Det indkøbte tværreb skal være med 4 ben og af 15 cm bredde. Skær det ud så der bliver 4 stykker med et ben på hvert.

Gnid kødet ind med krydderierne og brun det godt på alle sider i en jerngryde. Tilsæt derefter løgene skåret igennem et par gange og de to laurbærblade. Overhældt kødet med kogende vand og ikke mere end det når halvt op om kødet. Læg låget på og lad kødet braisere (det halvt koger - halvt steger.
Vend kødet ca. hvert kvarter og tag det op, når det er mørt. Benene skal blive siddende på - også ved anretningen.

Af kogekraften laves en sauce.

Garnituren, der består af små, smørristede perleløg og karotter, først dampet halvmøre under låg i 20 minutter og derefter i endnu 10 minutter sammen med champignons.
Intet må være kogt ud og garnituren smages til med salt og peber.

Server okserib med saucen, små smørristede perleløg, karotter og champignons.

VELBEKOMME




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.