Både søtunge og banan matcher hinanden godt i denne dejlige fiskeret fra 60erne.
God som gæstemad eller i weekenden, hvor vi gør lidt ekstra ud af det. Det er en luksus middag.
Opskrift : Rigmor Bagger 1965
SØTUNGER MED BANANER
8 søtungefileter
4 bananer
75 g smør
2 strøgne spsk. mel
1 spsk. karry
citronsaft
1 æg
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
salt
peber
2 spsk. hakket persille
Hoved og ben fra fisken koges af i lidt vand, tilsat salt og et par peberkorn. Ægget piskes - heri vendes fileterne, hvorefter de vendes i en blanding af mel og karry og steges lysebrune i det ildfaste fad.
Bananerne skæres over på langs, rulles i melet, steges og lægges også i fadet. Fiskesuppen sies, der skal være 2 dl, som koges med 2 dl piskefløde. En smørklump kommes i og saucen smages til med citronsaft og hvidvin.
Ved servering hældes saucen over fisk og bananer og der drysses med hakket persille.
Byd et godt stykke brød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.