onsdag

HAKKEBØF A LA CREME

Hakkebøf a la creme, dejlig variation over hakkebøf fra sidst i 60'erne og helt anderledes end den traditionelle hakkebøf med løg.

Her kommer vi flødesauce med smørsauterede champignons over bøfferne og pynter med hele champignons og ristet bacon.
Til denne aldeles dejlige ret serveres små, kogte kartofler.

 

HAKKEBØF A LA CREME

3/4 kg magert oksekød
1/2 kg champignons, skåret i kvarte
6-8 hele champignons
1/2 liter piskefløde
4 skiver bacon
Salt
Peber
Mel
Smør

Oksekødet købes for nemheds skyld hakket, ikke for fint. Portionen formes til hakkebøffer a 175 g. Få samlet kødet godt, så det ikke revner under stegningen.
Drys bøfferne med salt og peber og vend dem i mel. Steg dem i smør ca. 8 minutter på hver side på en varm pande. Efterhånden. Som de bliver færdige, skubbes bøfferne over på et fad, der holdes varmt ved at sætte det på kartoffelgryden.

På samme pande steges champignonerne, der er skåret i fire dele, i smør. Sauter dem og drys salt og peber over, sammen med piskefløden. Lad det hele småkoge jævnt i små 10 minutter og hæld så saucen over bøfferne på fadet.

På hver bøf lægges hele champignons og ruller ristet bacon.

Server hakkebøf a la creme med små, kogte kartofler.

VELBEKOMME





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.