onsdag

GRATINERET FLÆSK

Stegeflæsk er anvendeligt i mange henseender. Mest elsket er vel stegt flæsk på den gammeldags måde, - sprødstegt og serveret med kartofler og persillesauce.

En anden fortrinlig måde, at servere stegt flæsk på er som her, gratineret flæsk, hvor det brunede flæsk lægges i et ildfast fad sammen med små gulerodsterninger, - det hele drysset med salt og peber.

Retten gøres færdig i ovnen i løbet af 1/2 time, overhældes med fløde og står yderligere 10 minutter.

Portionen rækker til 4 personer.

Opskrift : Rigmor Bagger 1965
 

GRATINERET FLÆSK

6 skiver stegeflæsk
5 gulerødder
2 løg
30 g margarine
2 dl fløde
1/4 tsk. muskat
2 dl vand
salt
peber dild

Flæsket skæres i strimler, der brunes let i margarine i et ildfast fad. Løgene hakkes groft og svitses med. De istandgjorte gulerødder skæres i små terninger og tilsættes. Krydderier drysses på og vandet hældes over.

Fadet stilles tildækket i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Tilsæt fløden og lad retten stå yderligere 10 minutter i ovnen.

Servér gratineret flæsk med klippet dild over. Hertil en god kartoffel.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.