En anden fortrinlig måde, at servere stegt flæsk på er som her, gratineret flæsk, hvor det brunede flæsk lægges i et ildfast fad sammen med små gulerodsterninger, - det hele drysset med salt og peber.
Retten gøres færdig i ovnen i løbet af 1/2 time, overhældes med fløde og står yderligere 10 minutter.
Portionen rækker til 4 personer.
Opskrift : Rigmor Bagger 1965
GRATINERET FLÆSK
6 skiver stegeflæsk
5 gulerødder
2 løg
30 g margarine
2 dl fløde
1/4 tsk. muskat
2 dl vand
salt
peber dild
Flæsket skæres i strimler, der brunes let i margarine i et ildfast fad. Løgene hakkes groft og svitses med. De istandgjorte gulerødder skæres i små terninger og tilsættes. Krydderier drysses på og vandet hældes over.
Fadet stilles tildækket i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Tilsæt fløden og lad retten stå yderligere 10 minutter i ovnen.
Servér gratineret flæsk med klippet dild over. Hertil en god kartoffel.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.