En god hverdagsret til familier med børn, men såmænd da også til alle vi andre.
Ernæringsmæssig hører retten ikke til det sundeste. Det pynter vi lidt på ved at byde en salat efter årstiden til.
Når der står karbonadepølser, er det små pølser af medisterfars. Dem erstatter vi med stegte stykker medisterpølse.
Ellers er her opskriften på de gammeldags karbonadepølser
Ellers er her opskriften på de gammeldags karbonadepølser
Opskrift : Gyldendals Den Store Kogebog 1956
Portionen rækker til 4 personer
PØLSEFAD MED GRATINERET KARTOFFELMOS
4 pølser
8 karbonadepølser
4 - 8 skiver bacon eller røget skinke
til stegning 2 spsk. smør
kartoffelmos
1/2 kg kartofler
1 - 2 æggeblommer
1 spsk. smør
salt
hvid peber
reven muskatnød
Skræl og kog kartoflerne helt møre i vand uden salt. Mos dem og tilsæt æggeblommer, smør og krydderier.
Sprøjt mosen i toppe langs kanten af et smurt, ildfast fad. Gratiner kartoffelmosen til den er lysegul i en meget varm ovn ( 250 - 275 grader ).
Rist pølser og bacon eller skinke i smør. Læg Pølserne for begge ender af fadet og anret bacon eller skinke i midten.
Server pølsefad med gratineret kartoffelmos med sennep og gerne en grøn salat efter årstiden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.