Svenske kødboller fra guldheden, bestående af kødboller, der indeholder både okse- og flæskekød, serveret i en flødesauce, er også noget danske munde syntes om.
Kirsten Hüttemeyer lancerede denne opskrift for de danske husmødre i 1952. - Mon ikke danske husmødre har syntes, at det var spændende med mad udefra, - i det her tilfælde Sverige.
De små kødboller er til forskel fra vores frikadeller, formet til runde kugler i hænderne.
Færdighakket kød kan anvendes.
Kilde : Kirsten Hüttemeier 1952
Der bliver ca. 70 boller af portionen.
SVENSKE KØDBOLLER FRA GULDHEDEN
250 g oksesmåkød
250 g flæskesmåkød
4 spsk. rasp
salt
peber
1 1/2 - 2 dl mælk
ca. 125 g fedtstof til stegning
sauce
fløde
smør
kulør
salt
peber
Kødet hakkes 2 gange gennem maskinen og i en skål kommes rasp, salt, peber og mælk og heri kommes det hakkede kød, der nu æltes. Klem kødet ud i den fugtige masse.
Med hænderne formes den til små boller, der brunes i fedtstof på panden. Panden rystes, så bollerne bliver brune på alle sider. 5 - 6 minutter efter er bollerne færdige, hvorpå panden koges af med fløden, lidt smør, kulør, salt og peber.
Skyen skal koge tyk nogle minutter, inden den hældes over kødbollerne eller serveres for sig.
Servér svenske kødboller fra Guldheden med kartofler eller godt brød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.