Gratineret blomkål med røget skinke er særdeles lækkert på søndags-frokostbordet. Blomkålen tilberedes som et helt blomkål i et ildfast fad, omgivet af ristet skinke og løg. En dejlig opbagt sauce hældes over og der drysses med reven ost, før fadet sættes i ovnen.
Blomkålen gratineres i ovnen 15-20 minutter og serveres straks, det kommer ud af ovnen med snitter af ristet brød til.
Opskrift : Gyldendals Store Kogebog
Portionen rækker til 4 personer
GRATINERET BLOMKÅL
1 middelstort blomkålshoved
200 g røget skinke
2 spsk. hakket løg
sauce
1 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
3 dl mælk
1 æggeblomme
1-2 spsk. revet ost
Rens blomkålen og kog den i vand, tilsat salt. Den må ikke være alt for blød. Hak eller klip skinken fint og brun den på panden sammen med løget.
Tag blomkålen op, dryp den godt af i et dørslag og læg den i et smurt, ildfast fad, omgivet af løg og skinke.
Til saucen smeltes smørret og melet tilsættes. Spæd med mælk og lad saucen koge godt igennem før der smages til med salt og peber. Æggeblommen røres i.
Hæld saucen over blomkålen og drys med revet ost. Kom smørklatter hist og her.
Sæt fadet i ovnen ved 225-250 grader i 15-20 minutter til retten har fået farve.
Servér gratineret blomkål med snitter af ristet brød og evt. smør.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.