En rigtig fin måde at spise fisk på er disse Henriettes fiskekugler fra sidst i 60erne. Kuglerne er stegt i æbleskivepanden og er velegnet som frokostret med en grøn salat til, som natmad eller som et middagsmåltid med kartofler, grøntsager og en hollandaisesauce.
Der er anvendt færdig fiskefars ( den hjemmelavede er selvfølgelig nummer et). I farsen fyldes most tunfisk fra dåse.
Opskrift : Fritze Juel
HENRIETTES FISKEKUGLER BAGT I ÆBLESKIVEPANDE
1 dåse tunfisk naturel
1/2 kg færdigkøbt fiskefars
2 æggeblommer
1/4 tsk. stødt muskat
fyldte oliven
smør eller margarine
Lad tunfisken dryppe godt af og mos den fint med en gaffel. Rør den i fiskefarsen og tilsæt yderligere de let sammenpiskede æggeblommer og muskat. Rør farsen kraftigt.
Fyld fars i hullerne af en æbleskivepande og steg dem godt på begge sider. Inden de vendes, trykkes en fyldt oliven fast i hver fiskekugle.
Servér Henriettes Fiskekugler med grøn salat til.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.