fredag

SVENSK BØFKARBONADE

Svensk bøfkarbonade af hakket oksekød og kartofler, krydret med ingefær, nellike og muskat, har en hel del smag af julen. Det lader vi os ikke narre af.

Bøfkarbonaderne serveres med stegte løg, salat og grøntsager til.

Der er brugt nyretalg i opskriften. Det kan skaffes i visse slagterbutikker, men ikke let, da det ikke optræder i moderne mad.

Færdighakket kød kan anvendes. Kartoflerne hakkes så en enkelt gang sammen med nyretalg og krydderier, der blandes i.

Portionen rækker til 4 personer.

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog



SVENSK BØFKARBONADE

400 g skært oksekød
2 tsk. salt
100 g kogte kartofler
2 spsk. fint hakket nyretalg
1/2 tsk. peber
1/4 tsk. ingefær
1/4 tsk. nellike
lidt muskat
1 spsk. mel
ca. 1 1/2 dl koldt vand
1 stort løg
fedtstof til stegning

Rens, vask og aftør kødet, der renses for hinder og sener. Kødet hakkes med salt og krydderier to gange gennem maskinen. Kartoflerne hakkes med den sidste gang. Nyrefedtet hakkes fint og det hele blandes sammen i en skål og vandet tilsættes, lidt ad gangen. Steg en lille prøve af farsen før alt vandet tilsættes.

Form farsen til en tyk pølse. Del den ud i ensartede stykker. Form stykkerne til runde boller og hak dem let på begge sider.

Brun smørret, snit løgene og brun dem i smørret. Tag løgene op og si smørret. Steg karbonaderne i løgsmørret. Læg en skefuld stegte løg på hver karbonade, medens den ligger på panden, efter først at have været vendt.

Servér svensk bøfkarbonade med salat og grøntsager og måske en lille god kartoffel til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.