torsdag

KOTELETTER FRA MOLS

Koteletter fra Mols, en dejlig ovnret fra 60'erne, med pandebrunede koteletter anbragt i et gratinfad eller andet ildfast fad, omgivet af løg, tomater, skivede kartofler, bacon og krydderier.

Det er en både nem, praktisk og særdeles velsmagende middagsret med alt i et fad, som det var så almindeligt op igennem 60'erne. Særdeles aktuel også i vor tid til travle husmødre, der må overkomme både hjemmet og jobbet.

Rækker til 4-5 personer

Opskrift : Rigmor Bagger


KOTELETTER FRA MOLS

1/2 kg galskab, skåret i tynde skiver
1/2 kg kogte kartofler
8 skiver bacon
1/2 kg tomater
75 g margarine
2 løg
salt
peber

Kødet skæres i tynde skiver, der brunes på panden og derefter lægges i et smurt gratin- eller ildfast fad.
Løgene hakkes groft, svitses et par minutter i samme fedtstof og fordeles over koteletterne.
Tomater og de kogte kartofler skæres i skiver og placeres i fadet tillige med bacon, krydderier drysses over og lidt mere fedtstof kommes eventuelt ved.

Retten steger i ovnen ved 170 grader i ca. 1 times tid.

Koteletter fra Mols serveres direkte fra fadet.

VELBEKOMME



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.