torsdag

LUNCHSKINKE

En rigtig fin og gammeldags lille gæsteret er lunchskinke i ildfast fad. Det smager pragtfuldt med asparges, omrullet med skinke. Herover et lag opbagt sauce, tilsat ost, hvorefter hele herligheden gratineres i ovnen.

Retten er velegnet som forret og som en lille lun frokostret. Osten kan udelades.

Her er brugt asparges fra dåse eller glas, men da aspargestiden er meget nær, er det selvfølgelig flot med friskkogte asparges.

Portionen rækker til 8 personer.

Opskrift : Rigmor Bagger 1965


LUNCHSKINKE

8 skiver skinke
1 dåse eller glas asparges
30 g margarine
30 g mel
1 a 2 dl mælk
3 spsk. reven ost
Salt
peber

Hver skive skinke rulles om 2-3 asparges og lægges i et smurt gratinfad. En afbagning tillaves af mel, margarine, mælk samt aspargesvandet og smages til med salt, peber og ost. Når saucen er gennemkogt, hældes den oven i fadet og skinkerullerne gratineres i en 170 grader varm ovn i ca. 20 minutter.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.