onsdag

FYLDT SOMMERMAKREL

Fyldt sommermakrel med persille, løg og chilisovs, - dejlig sommerfisk med sprød og lækker skorpe, tilberedt i ovnen. Små smørrystede, kogte gulerødder serveres til fisken og gerne små, nye kartofler.

Ferske makreller har sæson i Danmark fra juni, - måske lidt før til oktober måned.

Bed fiskemanden rense makrellen og skære den halvt igennem for at give plads til fyldet.

Opskrift : Rigmor Bagger 1965

Portionen rækker til 4 personer




FYLDT SOMMERMAKREL

2 makrel
1 bundt persille
1 lille løg
1/4 tsk. chilisovs
3 spsk. rasp
75 g smør
salt
1 dl vand
2 bouillonterninger

De rensede fisk fyldes med en blanding af hakket persille og løg, blandet med chilisovs og desuden med et par smørklatter. Fisken holdes sammen med cocktailpinde.

Et ildfast fad smøres og drysses med rasp. Smørret fordeles i småstykker over fisken.
1 dl kogende vand tilsat 2 bouillonterninger kommes ved.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter og lad fisken få en sprød og lækker skorpe.

Servér fyldt sommermakrel med smørrystede, kogte gulerødder til og evt. små, nye kartofler.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.