lørdag

ØRESUNDSSALAT

For de, der virkelig holder meget af havets rigdomme i form af fisk og skalddyr, er her en meget dejlig skaldyrssalat fra lige først i 70erne, fin til en god søndagsfrokost, men også som gæst på en kold buffet eller tallerkenanrettet som en lille forret.

Øresundssalat indeholder rejer, krabber, muslinger og desuden champignons og asparges, som gerne må være fra dåse. Herudover er salaten beriget med små, fine ærter.

Servér salaten med ristede franskbrødssnitter til.

Det er en meget stor portion, som med fordel kan halveres eller gøres endnu mindre.

Opskrift : Fritze Juel
 
Den gamle café Aporta på Kongens Nytorv, hvor Maude Varnæs spiste med veninden


ØRESUNDSSALAT

300 g pillede rejer
250 g friskkogt, pillet krabbe eller 1 dåse henkogte krabber
1 dåse henkogte muslinger naturel
150 g friske champignons
1 dåse hente aspargeshoveder
1 lille pakke dybfrosne grønærter
1 salathoved
2 dlolie
1/2 dl dildeddike
2 fed knuste hvidløg
salt
peber

Bland rejerne med krabbe og afdryppede muslinger, udskivede champignons og godt afdryppede asparges. Tilsæt de optøede grønærter. Del salathovedet i strimler og bland det i salaten.

Rør eller ryst en marinade af olie, dildeddike, knust hvidløg, salt og peber. Hæld marinaden over salaten og vend den godt før den serveres med ristede franskbrødssnitter.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.