Øresundssalat indeholder rejer, krabber, muslinger og desuden champignons og asparges, som gerne må være fra dåse. Herudover er salaten beriget med små, fine ærter.
Servér salaten med ristede franskbrødssnitter til.
Det er en meget stor portion, som med fordel kan halveres eller gøres endnu mindre.
Opskrift : Fritze Juel
Den gamle café Aporta på Kongens Nytorv, hvor Maude Varnæs spiste med veninden
ØRESUNDSSALAT
300 g pillede rejer
250 g friskkogt, pillet krabbe eller 1 dåse henkogte krabber
1 dåse henkogte muslinger naturel
150 g friske champignons
1 dåse hente aspargeshoveder
1 lille pakke dybfrosne grønærter
1 salathoved
2 dlolie
1/2 dl dildeddike
2 fed knuste hvidløg
salt
peber
Bland rejerne med krabbe og afdryppede muslinger, udskivede champignons og godt afdryppede asparges. Tilsæt de optøede grønærter. Del salathovedet i strimler og bland det i salaten.
Rør eller ryst en marinade af olie, dildeddike, knust hvidløg, salt og peber. Hæld marinaden over salaten og vend den godt før den serveres med ristede franskbrødssnitter.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.