torsdag

Gratinerede, fyldte fiskefileter

En dag, der er god tid og vi skal arrangere hygge for to, er gratinerede, fyldte fiskefileter, serveret med varme flütes en særdeles lækker sag.
Der er noget arbejde ved retten, men den er det hele værd. En rigtig fin fiskeret, når der er en anledning til at gøre noget ekstra ud af det.

Opskriften er fra midt i 50erne og beregnet til 2 personer.


GRATINEREDE, FYLDTE FISKEFILETER

4-5 fiskefileter (helst af tunge)
5 spsk. smør
1/2 spsk. hakket persille
1 tsk. revet løg
1/2 kop krabbekød fra dåse eller kogte rejer
1/2 kop hvidvin
2 spsk. vand spredes ud over fiskefileterne.
4-5 hakkede champignons
8-10 champignonshatte
3 hele peberkorn
2-3 stilke persille
1 spsk. mel
2 æggeblommer
1/4 kop tyk fløde
en anelse timian
revet ost
rasp

Champignonerne ristes sammen med løget og persillen i det halve af smørret ca. 3 minutter. Herefter tilsættes krabbekødet, der også kan erstattes med samme kvantum kogte rejer. Det hele blandes godt og smages til med salt, hvorefter massen bredes ud over fiskefileterne. Fileterne rulles nu sammen og holdes sammen med en tandstikker. Hvidvin, vand, timian, peberkorn og persillestilke opvarmes til kogepunktet og fileterne dampes heri i ca. 6-8 minutter. Tag dem forsigtigt op på et varmt fad.
Melet og resten af smørret bages op med den siede fiskesuppe og æggeblommerne, der er rørt op med fløden hældes i under omrøring. Pas på saucen ikke kommer i kog.
Tandstikkerne fjernes fra fileterne, der lægges i et ildfast fad og overhældes med saucen. Rasp og revet ost drysses over det hele og fadet sættes i ovnen til osten er lysebrun, ca. 2 minutter.

Servér de gratinerede, fyldte fiskefileter, pyntet med champignonshattene og varme flütes til. Et køligt glas hvidvin fuldender retten.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.