mandag

Italiensk Gryde

Italiensk gryde fra midt i 50erne, som datidens husmødre lavede den, er nu slet ikke så forskellig, fra den spaghetti og kødsovs, unge familier i dag sætter på bordet. Formentlig eneste ingrediens i gammeldags italiensk gryde, som ikke optræder i moderne spaghetti og kødsovs er champignons, kødet er skåret i tern, fremfor at være hakket og så er der tilsat fløde. Fremgangsmåden virker identisk.

Kød, sovs og spaghetti sammen i en gryde har eksisteret i det danske køkken ganske mange år. 50ernes husmødre gjorde også bekendtskabet, i hvert fald nogle af de kvinder, der læste dameblade og udenlandske kogebøger.
Til gengæld var spaghetti slet ikke almindelig på de danske middagsborde i 50erne.


ITALIENSK GRYDE

1 pk. spaghetti
rigeligt vand med salt til kogning
375-500 g oksekød, skåret i tern
4 løg, skåret i småtern
en stor håndfuld champignons
1 kop tomatpuré
1 stor flaskefløde (2 dl)
lidt vand
revet ost
salt
peber
fedtstof

Kød og løg skæres i tern, som brunes i fedtstof i en gryde. Tomatpuré, flaskefløde og vand tilsættes og det hele småsnurrer for svag varme i en time eller til kødet er mørt. De sidste 20 minutter koges svampene med.

Spaghetti koges for sig i rigeligt vand med salt. De koges ca. 20 minutter, hældes på dørslag og overspules med koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Den kogte spaghetti blandes i gryden med de øvrige dele og osten drysses over eller serveres til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.