torsdag

RITZ-AND

Når mange af os nu, om få dage, fejrer Mortensaften med stegt and eller gås, fyldt med de dejligste æbler og svesker, er her, få dage før Mortensaften, en utraditionel and fra den gamle mesterkok Rich Oest Larsens hånd. Han sagde i en af de gamle, morsomme Oma Margarine opskrifter fra 50erne :

Ska' der være gilde, så . . . . .

Han ville så gerne have en anledning til at servere and og det kom der følgende sjove bemærkninger ud af :
"Mon De har det ligesom jeg, frue ? - Jeg vil så gerne ha' en anledning til at servere and. En rund fødselsdag kan bruges, Mortensaften, gageforhøjelse eller lignende, - men så gør jeg også noget særligt ud af det . . . se her" :


RITZ-AND

1 and
en ordentlig klump mgr.
små, pillede løg
1 kg friske grønærter
4 gulerødder, skåret i fine skiver
lidt salt
2 faste salathoveder, skåret i tykke srtykker
1 lille kop vand

Gør en ung and i stand, vask og tør den. Kom en ordentlig klump mgr. i gryden, afbrus fedtstoffet og brun anden heri. Kom følgende ved : Små, pillede løg, friske grønærter, gulerodsskiver, salathoveder i stykker, lidt salt og en lille kop vand. Lad det hele småsnurre under tæt låg til anden er mør, ca. 1 1/2 time. Tag fuglen op, skær den for og skum fedtet af. Si skyen og jævn den.

Servér Ritz-and i et lidt dyb fad med sauce og fine, små kartofler til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.