søndag

Skovfogedens Kokoskager

Skovfogedens kokoskager foreslået til kagedåsen og lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1956 er gode til en kop kaffe og når der mindst ventet kommer gæster til kaffen.


Det er altid rart at have kagedåserne fyldt op. I vore dage foregår opfyldningerne som regel via supermarkedets hylder, som industrien har forsynet med mere eller mindre lødige produkter. Det er da også det nemmeste i en travl hverdag, men det tager nu ikke lang tid at bage en kage eller en portion småkager.
Bagning er både hyggelig og afstressende og så smager hjemmebagt brød og kager uden diskussion bedst, vi ved nøjagtig, hvad der er i vores mad og den lifligste duft af bagværk breder sig i hele huset . Det i sig selv giver glæde og velværd. En rigtig weekend beskæftigelse, hvor familien kan hygge sig sammen om projektet. - Om ikke andet står julebagningen næsten for døren.

Alle ved vi jo godt, at kager fra industrien mestendels består af kemi, E numre, sukker og fedt. Det er ikke svært at udkonkurrere, som nu f.eks. med disse dejlige skovfogedens kokoskager.


SKOVFOGEDENS KOKOSKAGER

200 g mgr.
150 g sukker
1 50 g kokosmel
200 g hvedemel
1 æggeblomme
1 lille strøget tsk. bagepulver

Mgr. og sukker røres hvidt og æggeblommen tilsættes sammen med kokosmel, hvedemel og bagepulver. Dejen æltes sammen og rulles til kugler, der sættes med lidt god afstand, da kagerne flyder ud, på en smurt plade (plade med bagepapir).
Kagerne bager i ovnen ved rask varme (225 grader) i 6-8 minutter.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.