torsdag

Svinekam med appelsinglaur

Svinekam med appelsinglasur, en rigtig flot og lækker steg som en variation til almindelig stegt svinekam.

I julemåneden kan vi ellers nok få brug for vore kreative evner, selvom traditionerne ikke må svigtes. Sandsynligheden for at få serveret det samme gang på gang er stor og hvorfor så ikke engang imellem benytte sig af nogle spændende variationer over den traditionelle julemad, som her flæskesteg. Opskriften vil helt sikkert gøre lykke på ethvert julebord.

Svinekam med appelsinglasur er en rigtig lækker og kreativ ret i smukke farver fra midt i 50erne. Dengang var denne variant af svinekam tænkt som et spændende supplement til en almindelig søndagsflæskesteg og det må siges, at det er lykkes.

Selve formen på stegen er ændret. Kammen er flækket halvt ind som når der skæres til koteletter og tvunget i en krans eller krone. Det gør stegen særdeles dekorativ samtidig med, den smager blændende godt. I midten er fyldt æbler, svesker og et par små løg og kartoflerne er gjort møre i stegeskyen. Saucen er smagt til med appelsin og sennepspulver.

Stegen steges som en almindelig stegt svinekam lige undtaget, at der den sidste halve time jævnligt dryppes med appelsinglasur.

Mormormad, når det er rigtig godt og spændende.


SVINEKAM MED APPELSINGLASUR

1 stykke svinekam (skal være stort nok til at kunne danne ring)
et par æbler, skrællet og skåret i stykker
svesker
et par små løg, skåret i fire dele
salt
vand

skrællede, jævne kartofler

appelsinglasur af :

lidt appelsinmarmelade
lidt peber
lidt sennepspulver
lidt sky

Forestil dig, at der skal skæres koteletter af et stykke svinekam, men skær kun halvt ind og tving nu stykket i form af en krans eller en krone. Hold faconen under stegningen ved at binde bomuldssnor omkring, som først fjernes lige før servering. Gnid kødet med lidt salt. I midten fyldes æblestykker, svesker og løg.
Sæt stegen i ovnen ved 225 grader i 10 minitter. Skru ned for varmen til 200 grader og hæld vand ved. Det skal blot stå et par centimeter op. Steg til stegen er mør. Den sidste 1/2 - 3/4 time lægges de skrællede kartofler i skyen og  stegen dryppes jævnligt med appelsinglasuren, samtidig med, der vendes rundt i kartoflerne så de er godt dækket af stegeskyen.
Stegen lægges på et fad, skyen sies, jævnes og smages til.

Servér svinekam med appelsinglasur hel på et fad og skær for ved bordet sammen med de ovnstegte kartofler, sauce og rødkål. Det er et flot syn og så smager det fantastisk.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.