lørdag

Måneskinsdesseret

Dessert er dejligt og noget vi engang imellem gerne vil belønne familien med, navnlig om søndagen, når hvilen falder over os og vi har det rart sammen. Så er det dejligt, at nyde et ekstra godt måltid mad, efterfulgt af en lækker dessert. Det falder i god jord hos ung som gammel.

Opskriften på måneskinsdessert er en gammel dessertopskrift. Egentlig minder måneskinsdessert til forveksling om en anden elsket og gammeldags dessert, nemlig citronfromage.
I min barndom i 50erne, fik de voksne ofte et glas portvin eller sherry til desserten om søndagen.

Opskriften er til 4 personer
Atter lidt af det kønne, gamle, emaljerede køkkentøj fra Glud & Marstrand, der kom til at betyde så meget for husmødrene i sidste halvdel af 50erne.
Køkkentøjet fra Glud & Marstrand var dengang en skattet gave til f.eks. bryllupper, fortæller min egen mor, der selvfølgelig også var i besiddelse af nogle dele.

MÅNESKINSDESSERT

3-4 æg, æggeblommer + stiftpiskede æggehvider
3-4 spsk. melis
saft og skal af 1/2 citron
1/4 liter piskefløde, pisket til skum
5-7 blade husblas

Æggeblommerne røres til en tyk, hvid æggesnaps med sukkeret, hvorefter den revne citronskal og og citronsaften blandes i. Husblassen opbløs i koldt vand, smeltes i lidt varmt vand og tilsættes. Herefter vendes de stiftpiskede hvider i sammen med halvdelen af flødeskummet.
En pæn glasskål skylles og når desserten begynder at stivne, hældes den op heri. Pynt måneskinsdesserten med resten af flødeskummet og nyd den, - evt. med et lille godt glas til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.