tirsdag

Hamburgerkoteletter i fad

Hamburgerkoteletter i fad er endnu et eksempel på en middagsret fra 50erne, tilberedt i ildfast fad. Ingredienserne til hamburgerkoteletter i fad, gøres klar og det hele arrangeres i et ildfast fad, som blot sættes i ovnen en halv times tid før maden skal på bordet.

I opskriften er brugt forholdsvis tynde skiver af rå hamburgerryg. Også skiver af rå hamburgerryg i almindelig  kotelettykkelse kan anvendes, lægges i et ildfast fad, drysses med puddersukker og rasp og belægges med nogle små smørklatter hist og pist.


HAMBURGERKOTELETTER I FAD

6-8 skiver hamburgerryg
æble
puddersukker
1 spsk. olie
1 appelsin
1 tsk. fin sennep
2 spsk. sherry
kulør
ribsgelé
knap 1 strøget spiseskefulde mel
salt

Hamburgerryg udskæres i koteletter, men kun halvt så tykke som normalt. De lægges side om side i ildfast fad. En skive af et fint æble lægges over hver kotelet og lidt puddersukker drysses over.
Olie, appelsinsaft og revet skal, sennep og gelé kommes i en gryde og jævnes. Sherry og kulør tilsættes og det hele smages til. Denne tykke masse fordeles over koteletterne, der stilles i ovnen ved ca. 200 grader i 20-30 minutter.

Servér hamburgerkoteletter i fad med kartofler og kogte grøntsager til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.