lørdag

Lillehammer-Kotelet

"Køb en mør og velhængt oksekotelet, pudset på det øverste af benet og klappet lidt af slagteren", sådan indledes lanceringen af Lillehammer-kotelet i 1956. Det var datidens mesterkok, Rich. Oest Larsen, som stod i kotelettens tegn, - oksekoteletten vel at mærke.

Den gode mesterkok fortsatte :

"Kom til Norge, min far . . .

Hvorfor skal en kotelet altid være "øf" ? I Norge spiser de okse-koteletter, så det står efter og det smager virkelig lækkert - og anderledes. Nå-da-da, hvor det smager".

Det var i 50erne Oma Margarine, der producerede alle de morsomme indslag og opskrifter, som mesterkokken Oest Larsen præsenterede.


LILLEHAMMER-KOTELET

1 stor oksekotelet
salt
peber
1 stor klump mgr.

Drys salt og peber på koteletten og brun den i rigeligt afbruset mgr. på begge sider. Skru ned til lille blus og lad koteletten småstege 5 minutter på hver side, hvis den skal være rød, lidt længere, hvis den skal være gennemstegt. Skær så den store kotelet i tykke skiver, der igen lægges sammen i kotelet-facon.

Servér Lillehammer-kotelet med kogt blomkål, spinat, små ærter rystet i mgr. og små faste kartofler til. Skyen serveres separat i saucekanden.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.