søndag

Gammeldags Brødbudding

Gammeldags brødbudding, som Kirsten Hüttemeir foretrak den dengang midt i 50erne.
Opskriften er beregnet til 4 personer.



GAMMELDAGS BRØDBUDDING

125 g gammelt franskbrød
2 1/2 dl mælk eller fløde
75 g smør eller margarine
rosiner
revet skal af citron
2 spsk. sukker
8-10 hakkede mandler
3 æg

Brødet lægges i blød i mælken eller fløden et øjeblik i en gryde. Margarinen tilsættes og nu "bager" brødet sammen og gryden tages af ilden, hvorefter sukker, rosiner, citronskal og de smuttede, hakkede mandler blandes i. Til sidst, når dejen er gennemkold, røres æggeblommerne i og lige inden buddingen skal i ovnen, blandes de stiftpiskede hvider i. Det hele røres let sammen og hældes i små portionsforme eller i en større form, der er penslet med lidt fedtstof.
Bager i ovnen ved 225 grader i 40 minutter.
Serveres lige fra ovnen ind på bordet og hertil gives æggemælk eller rød frugtsovs.

Tips : I stedet for citronskal og rosiner kan der kommes kakao og lidt kanel i dejen.

Denne er god efter påske, når vi har spist gode sager, flere dage i træk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.