fredag

Påskekage



Påskekage skal det ikke mangle opskrift på her i nogenlunde god tid før påske. Vi tager en påskekage, som Kirsten Hüttemeir gav opskrift på midt i 50erne. Den lyder godt og jeg kunne ligefrem tænke mig at prøve den, selvom jeg er udrejst i påsken.



Kirsten Hüttemeir siger selv, at kagen er klar til hurtig udrykning, hvad enten man er hjemme eller familien er taget på landet. Ak ja, - det var dengang københavnerne tog op på landet.

PÅSKEKAGEN FRA SKOVHYTTEN

4 æg
175 g sukker
1 strøget tskf. bagepulver
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel

Glasur
150 g florsukker
2 store spsk. cacao
lidt kogende vand

Pynt
små påskeæg

Pisk æggene med sukker over en gryde kogende vand. Når æggemassen er tyk, tages den bort fra varmen. Et lille øjeblik efter tilsættes mel og bagepulver og det hele røres meget forsigtig sammen. Dejen fyldes i en raspstrøet randform og bager ved 200-220 grader i 25-50 minutter.
Kagen vendes og når den er kold, pensles glasuren på. Gemmes i kagekassen og kan hurtigt pyntes med de små konfektæg, der lægges udenom og i midten. Hertil også flødeskum, der serveres for sig.

VELBEKOMME OG GOD PÅSKE

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.