Der er ofte gode tilbud på mørbrad, men se til at kødet er af dansk oprindelse.
I min barndom var mørbrad en decideret luksusspise, som ikke var alle forundt.
MØRBRAD I FAD
Mængden af mørbrad afhænger af antal personer og må blive et skøn. Ligeledes m.h.t. hvor meget fyld, der ønskes på.
svinemørbrad
løg i skiver
champignon, renset og halveret
cocktailpølser
bacon
mel
salt, peber
mgr. til stegning
smør til fordeling over bøfferne
Grøn salat
flütes
Man kan vælge, at komme en dåse flåede tomater i fadet, om ønskes.
Skær mørbraden ud i skiver på 2-3 cm tykkelse og bank skiverne let. Vendes i mel, tilsat lidt salt og peber.
Steg mørbradbøfferne et par minutter på hver side og læg dem efterhånden over i et ildfast fad.
Brun løgene og fordel dem over bøfferne. Kom champinoner, bacon og cocktailpølser over. Fordel smørklatter over retten.
Fadet kan nu stå tildækket i køleskabet til retten skal i ovnen 15 minutter før den skal på bordet.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader 15 minutter.
Server en skål grøn salat efter årstiden og en god flütes til mørbrad i fad.
VELBEKOMME
Skal hele molevitten gå lidt stærkt eller kommer der uventede gæster, så sørg for, at have et par svinemørbrad i fryseren samt dåser med champignon, cocktailpølser, evt. flåede tomater på lager. En pakke bacon fylder heller ikke op i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.