Rødmende jomfru er en gammel dessert, velsmagende, hurtig at lave og billig at fremstille. Så er det røde skum festligt, at se på og vil med fordel kunne serveres til f.eks. børnefødselsdag eller i anden sammenhæng til børn.
Iøvrigt en dessert børnene selv kan være med til at lave.
RØDMENDE JOMFRU
1 æggehvide
2 1/2 dl rød frugtsaft
sukker efter smag
gelatine (husblas)
rød frugtfarve
Pisk æggehvide, saft og evt. sukker i 20 minutter og tilsæt den opløste gelatine og frugtfarven.
Pisk atter til det er et stift skum.
Serveres med cremesovs
CREMESOVS
3 dl mælk
1 æg eller 2 æggeblommer
1 spsk. sukker
vanille
Pisk æg og sukker godt sammen. Ophed mælken og hæld den i æggesnapsen. Hæld det hele i gryden og bring det til kogepunktet under piskning.
Afkøles og røres nogle gange for ikke den skal trække skind.
Server desserten i nogle spændende glas.
FØLG MED I : DENGANG I 50 ERNE HER
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.