onsdag

Rødmende jomfru

Rødmende jomfru med æggesovs eller som det også så smukt hedder, jævnet mælk eller bare cremesovs. Ja, kært barn har mange navne. Her holder vi os til cremesovs.
Rødmende jomfru er en gammel dessert, velsmagende, hurtig at lave og billig at fremstille. Så er det røde skum festligt, at se på og vil med fordel kunne serveres til f.eks. børnefødselsdag eller i anden sammenhæng til børn.

Iøvrigt en dessert børnene selv kan være med til at lave.



RØDMENDE JOMFRU

1 æggehvide
2 1/2 dl rød frugtsaft
sukker efter smag
gelatine (husblas)
rød frugtfarve

Pisk æggehvide, saft og evt. sukker i 20 minutter og tilsæt den opløste gelatine og frugtfarven.
Pisk atter til det er et stift skum.

Serveres med cremesovs

CREMESOVS

3 dl mælk
1 æg eller 2 æggeblommer
1 spsk. sukker
vanille

Pisk æg og sukker godt sammen. Ophed mælken og hæld den i æggesnapsen. Hæld det hele i gryden og bring det til kogepunktet under piskning.
Afkøles og røres nogle gange for ikke den skal trække skind.

Server desserten i nogle spændende glas.

FØLG MED I  :   DENGANG I 50 ERNE HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.