fredag

Gratineret porrer

Gratineret porrer med skinke har jeg jævnligt haft på menuen, efter i barndommen at have stiftet bekendskab med retten. Det gode ved gratineret porrer er, at den kan gøres helt færdig, klar til at sætte i ovnen, når den skal bruges.


GRATINERET PORRER

1 kg porrer (ikke for tykke)
salt
peber

ca. 10 skiver røget skinke
100 g smør i småbidder
100 g revet ost

Rens porrerne og skær det grønne fra. Det hvide stykke deles i stykker a ca. 10 cm. Disse koges i letsaltet vand med peber ca. 15 minutter. Drypper af i sigte og rulles ind i skinkeskiverne.
Lægges i smurt ildfast fad med halvdelen af smørret fordelt i småbidder over samt drysses med osten. Fordel resten af smørbidderne over osten.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Serveres med små smørstegte pillekartofler til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.