onsdag

Chokolademarengs med hakkede valnødder

Chokolademarengs med valnødder har altid stået højt på mit barometer. Jeg elsker marengs med valnødder, gerne lidt tyggegummiagtige indeni og når jeg laver chokolademarengs med valnødder, sørger jeg altid for de får denne konsistens indeni. Det handler om, at tage dem ud af ovnen lidt før fastsat tid. Hakkede hasselnødder kan også fint bruges.


CHOKOLADEMARENGS MED HAKKEDE VALNØDDER

Af 2 æggehvider bliver der ca. 20 marengs, alt efter størrelse. Egentlig må de godt være lidt store og så lidt mindre af dem.

2 æggehvider
100 g sukker
1 spsk. cacao
2 store spsk. grofthakkede valnødder

Start med at tænde ovnen på 130 grader.
Pisk hviderne meget stive, tilsidst med 2 spsk. sukker i. Bland resten af sukkeret med cacao og vend det forsigtigt i dejen sammen med de grofthakkede valnødder.
Sæt straks dejen på en plade med bagepapir i toppe med 2 skeer.
Bages ved 130 grader i ca. 20 minutter, hvis de skal være med tyggegummi i, midt i ovnen. Skal de være helt tørre, beregnes ca. 30 minutter.

Lad kagerne køle af. Gode til kagedåsen, men ellers er chokolademarengs med valnødder dejlige til en kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.