torsdag

Kirsebærkompot

Kirsebærkompot er en dejlig dessert sammen med en vaniliecreme, vanilieis eller slet og ret kold flødeskum.


De fleste spiser nok kirsebærkompot i julemåneden og ved juletid, men i kirsebærsæsonen, når træerne bugner, er det altså rigtig godt med en portion hjemmelavet kirsebærkompot, ledsaget af f.eks. vanilieis.

KIRSEBÆRKOMPOT MED VANILIEIS

750 g kirsebær
1 dl vand
1 stang vanilie 125 g sukker
1 dl rød portvin
1 glas Peter Heering likør

Skyl kirsebærrene, fjern stilk og sten. Bring vandet i kog, tilsæt sukker og vanilie. Lad det trække i 10 minutter. Tilsæt portvin og kirsebær og damp yderligere ca. 5 minutter.
Lad kompotten blive helt kold og rør Peter Heering likør i lige før serveringen.
Kirsebærkompot kan også serveres varm. Byd vanilieis til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.