Kirsebærkompot er en dejlig dessert sammen med en vaniliecreme, vanilieis eller slet og ret kold flødeskum.
De fleste spiser nok kirsebærkompot i julemåneden og ved juletid, men i kirsebærsæsonen, når træerne bugner, er det altså rigtig godt med en portion hjemmelavet kirsebærkompot, ledsaget af f.eks. vanilieis.
KIRSEBÆRKOMPOT MED VANILIEIS
750 g kirsebær
1 dl vand
1 stang vanilie 125 g sukker
1 dl rød portvin
1 glas Peter Heering likør
Skyl kirsebærrene, fjern stilk og sten. Bring vandet i kog, tilsæt sukker og vanilie. Lad det trække i 10 minutter. Tilsæt portvin og kirsebær og damp yderligere ca. 5 minutter.
Lad kompotten blive helt kold og rør Peter Heering likør i lige før serveringen.
Kirsebærkompot kan også serveres varm. Byd vanilieis til.
VELBEKOMME
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.