mandag

Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde må siges at være nærmest en dansk nationalret på linie med frikadellen og flæskestegen. Når jeg på denne årstid, hvor alle havens skønne bær er modne, serverer rødgrød med fløde, gør jeg det på forskellige måder. Det kan være med bærrene siet fra som i denne opskrift eller også får bærrene lov til at blive i grøden. Det smager godt begge dele. I hvert fald skal der mindst to slags bær til rødgrød, - gerne tre.


Til 4 portioner skal der bruges ialt 3/4 kg bær, som nippes og skylles. Jordbær, ribs, solbær, hindbær eller kirsebær efter eget valg.

RØDGRØD MED FLØDE

3/4 kg bær
ca. 3/4 L vand
ca. 1 1/2 dl sukker
vanilie eller vaniliesukker
4 1/2 spsk. kartoffelmel pr. L saft
evt. mandelsplitter

Kog bærrene møre i vandet og si saften fra. Mål saften, sød den og bring den atter i kog. Tag gryden af varmen og jævn med kartoffelmel, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med vaniliesukker.
Hæld grøden i en glasskål og drys den med sukker. Så trækker den ikke skind. Stil den koldt.
Drys mandelsplitter over grøden og server den med fløde. I mit barndomshjem fik vi altid piskefløde på rødgrød, men hvis det er et kaloriespørgsmål, kan kaffefløde også anvendes. Sågar mælk kan bruges, men det højner nu ikke nydelsen ved rødgrød med fløde.

Frugtgrød må aldrig jævnes over varmen, da grøden så bliver "lang".

Så er der serveret rødgrød med fløde.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.