fredag

Paneret flæsk

Paneret flæsk, husmandskoteletter eller fattigmandskoteletter. - Ja, kært barn har mange navne. I mit barndomshjem hed det paneret flæsk. Det blev gerne serveret med kartofler og persillesovs og lejlighedsvis med stuvede bønner til, dertil kartofler.
Til paneret flæsk skal bruges skiver af stribet flæsk. Søstrene Petersen, der lavede vores mad brugte røget, stribet flæsk. Det kom sig måske af, at de var sønderjyder.


Stribet flæsk i skiver kan fås hos enhver slagter samt hos slagteren i supermarkedet.

PANERET FLÆSK

skiver af stribet flæsk, fersk eller røget
1 æg
rasp
lidt salt
mgr.

Slå ægget sammen i en dyb tallerken. Dyp en skive flæsk ad gangen i ægget og herefter i rasp, tilsat lidt salt.
Steg skiverne sprøde og gyldne på panden i rigeligt brusende mgr., ca. 5 minutter på hver side.
Server paneret flæsk med persillesovs og kartofler til. Er man til lidt sødt, smager en klat syltetøj godt til.

Persillesovs kan laves jævnet med meljævning eller opbagt af mel, mgr., og mælk, herefter tilsat hk. persille. Det første er mindst fedende, - det andet smager bedst.
Kog ikke sovsen op, når persillen er kommet i !

VELBEKOMME

Jeg modtager gerne opskrifter på god gammeldags mad her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.