lørdag

Ingefærfromage

Ingefærfromage får vi faktisk for sjældent. Den var en klassiker blandt søndagsdesserter i mit barndomshjem.
Ingefærfromage smager godt som dessert med et godt glas portvin til og som jeg en sjælden gang gør, laver en ingefærfromage, som jeg fylder i halve ananas, hvor frugtkødet er taget ud på forhånd og spises til fromagen. Flødeskum pynter selvfølgelig på toppen.


I det hele taget er ingefær dejligt også til andre retter, hvis man som jeg holder meget af denne specielle smag.
Opskriften her er fra Frøken Jensens Kogebog.

INGEFÆRFROMAGE

4 blade husblas
2 æg
1/2 dl sukker
saft af 1 citron (2 spsk.)
2 spsk. ingefærsaft
50-75 g syltet ingefær
2 dl piskefløde

Pynt
flødeskum

Sæt husblassen i blød i koldt vand. Rør æggeblommer og sukker godt. Pisk æggehvider og fløde. Tag husblassen op med det vand der hænger ved, smelt den i vandbad, tilsæt citronsaft og ingefærsaft og hæld i en tynd stråle i æggemassen. Når denne er ved at stivne, tilsættes den snittede ingefær, pisket æggehvide og flødeskum.
Hældes i en skål og pyntes med flødeskum eller fyldes i halve udhulede ananas og stilles koldt.
Ingefærfromage serveres med ananaskødet, skåret i tern i en skål. Et glas portvin ikke at forglemme.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.