Rødspætter i fad er som navnet siger lavet med rødspættefileter, men skrubbe- og sejfilet kan så udmærket bruges. Disse fås til en noget billigere penge end rødspættefilet.
Da jeg var barn, havde kogt fisk ikke nogen stor stjerne hos mig, men som tiden er gået, holder jeg utrolig meget af dette lækre fiskefad. En rigtig god sommerret, da fisk ikke ligger så tungt og er letfordøjeligt.
RØDSPÆTTER I FAD
8-10 rødspættefileter
4 spsk. citronsaft eller hvidvin
1 tsk. salt
50-60 g smør
til sovs
125 g smør
4 æggeblommer (sammenpisket)
Rejer
Asparges
Fiskefileterne rulles sammen og lægges i et smurt ovnfast fad. Drys med salt og fordel citronsaften over. Læg smørklatter, jævnt fordelt over.
I ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Hæld fiskeskyen fra og kog den sammen med smørret. Det hele hældes i de sammenpiskede æggeblommer. Varm sovsen i vandbad til den er jævnet uden at koge den.
Hvis der skal sættes navn på sovsen går det i retning af hollandaisesovs.
Server fisken med sovsen hældt over og pyntet med rejer og asparges.
Flutes eller godt groft brød til.
VELBEKOMME
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.