tirsdag

Grydestegte ribben

Grydestegte ribben var dengang midt i halvtredserne datidens revelsben. I stedet for at tilberede benene over grillen, stegte man dem i en gryde til de var møre. Resultatet var lidt anderledes. Grydestegte ribben smager utrolig godt, men benene er lidt mere "våde", efter opholdet i gryden.

GRYDESTEGTE RIBBEN

4 personer

ca. 1 kg stribet flæsk (stegestrimmel)
35 g smøe eller mgr.
salt
peber
1-2 dl vand
meljævning

Sværen og lidt af spækket skæres af flæsket, som derefter skæres ud i stykker med et ben i hvert. De bankes, brunes i fedtstof i en gryde, drysses med salt og peber og tilsættes vandet.
Ribbenene steges under låg ved svag varme i ca. 1 time. Tag de grydestegte ribben op, spæd skyen evt. med lidt kartoffelvand. Jævn sovsen med meljævning og smag den til.
Server grydestegte ribben med kartofler og en skål grøn salat til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.