mandag

Ostesandwich

Ostesandwich er nemme at lave på forhånd og nemme at tage med ud i denne varme tid. Under forberedelsen af ostesandwich skal der laves en lækker ostecreme til at lægge imellem sandwichskiverne. Det tager kun et øjeblik at fremstille ostecremen, som også er perfekt mellem nogle gode ostekiks.
Som barn elskede jeg, at få serveret ostesandwich sammen med andre sandwichtyper, når vi en sommerdag opholdt os i haven. - Og så var der stor sandsynlighed for en sodavand til. Når vi fik sandwich, var disse som regel lavet på hjertebrød. Det var et smukt syn med alle hjerterne på fadet. Byens bedste bager bagte disse hjerteformede brød og andre specialiteter.


OSTESANDWICH

6 æggeblommer
40 g flormel
en anelse salt
en anelse hvidt peber
150 g revet ost (schweizer- eller parmesanost)
60 g smør
1/2 L fløde

Det hele sættes over ilden i en gryde og røres til det bliver en tyk creme. Der skal røres hele tiden, så det ikke brænder på.
Køl ostecremen af og læg den mellem skiver af sandwichbrød. Ostesandwich er bedst, når den har stået koldt i køleskabet en times tid.
Denne lækre creme er som sagt også velegnet mellem nogle gode ostekiks og andre former for brød. F.eks. ristet rugbrød.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.