tirsdag

Kærnemælkskoldskål

Kærnemælkskoldskål hører sommeren til og på varme dage, kan man ligefrem opleve, at et karton kærnemælkskoldskål ikke er til at opdrive i butikkerne. Vi kan også lige så godt lave den selv. Økonomisk gør det ingen forskel, men der er jo så mulighed for at præge den i den retning man ønsker.

I dag skal vi have koldskål, da vi skal danse tango og det er ikke godt på fyldt mave.


KÆRNEMÆLKSKOLDSKÅL

Portionen her er af 1/2 L kærnemælk og 1/2 L tykmælk. Tykmælk gør kærnemælkskoldskål dejlig fyldig.

1/2 L kærnemælk
1/2 L tykmælk
4 æg
1 1/2 dl sukker
vanilie
evt. jordbær i skiver

Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps. Gerne på røremaskine eller med håndmixer. Tilsæt vanilie, kærnemælk, tykmælk og tilsidst, når det hele er godt blandet sammen, kommes de skivede jordbær på. Sæt koldskålen i køleskabet et par timer før brug, hvis det ellers kan stå i fred eller lav portionen dobbelt, det bliver med garanti spist.
Kærnemælkskoldskål serveres med kammerjunkere, men kan også nydes i et glas med sugerør. Endelig, skulle der mod forventning være noget tilovers, kan man tage det helt roligt. Det er længst udryddet inden næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.