fredag

BØF I RØDVIN

Bøf i rødvin eller bøf bourgignon, er en helt fantastisk gryderet, som med fordel kan tilberedes dagen forinden. Bøf i rødvin er en udpræget gæsteret og kun det allerbedste kød fortjener at havne i gryden her. Oksebov uden ben eller endnu bedre, okseinderlår, er på sin plads. Det er ikke billigt, men det er heller ikke nogen hverdagsret. Med hensyn til rødvinen i retten, er det ikke nødvendigt, at vælge den allerbedste flaske, man har, en billigere vin går fint. Gem den gode til gæsterne er gået til bords og skænk den så i glassene.



Opskriften er til 6-8 personer.

BØF I RØDVIN

1 1/2 kg oksekød, inderlår eller bov uden ben i store terninger
4 spsk. smør eller mgr.
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. merian
1 tsk. timian
1 laurbær
1-2 fed hvidløg
3-4 spsk. mel
1 flaske rødvin
1 dl tomatpuré
150-200 g røget flæsk i tern, brunet på en pande
15-20 skalotteløg, stegt i fedtet
250 g letristede champignon
persille

Brun kødet i en stegegryde og tilsæt salt, peber og de øvrige krydderier. Drys melet over og hæld vinen ved så kødet er dækket. Kom tomatpuré i. Lad retten småsimre under låg og tilsæt det stegte flæsk og de stegte hele skalotteløg. Lad simre til kødet er mørt. Kom så de letristede champignon ved.

Bøf i rødvin serveres med kartoffelmos eller pommes frites og en rigtig god rødvin til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.