torsdag

MAKARONI PIE

Makaroni pie er en ret, store som små kan glæde sig over og så kan en makaroni pie fremstilles til en forholdsvis rimelig pris. Vi bruger nogle af vore kødrester, bacon, skinke eller hvad vi nu har i huset. Makaroni eller spaghetti, de er lige gode, har de fleste i huset. Opskriften her giver mad nok til 4 personer. En hvidkålssalat eller grøn salat klæder retten.


MAKARONI PIE

200 g skinke, bacon eller kødrester
smør eller mgr.
peber
3 æg
2 dl fløde
salt
1/2 L kogte makaroni eller spaghetti skåret i mindre stykker

100 g mel (ca. 1 1/2 dl)
12 tsk. bagepulver
2 spsk. revet parmesan ost
75 g smør eller mgr.
1 spsk. koldt vand

Hak mel, bagepulver, ost og fedtstof sammen, tilsæt vandet og saml dejen hurtigt. æg dejen koldt.

Hak kød og løg og svits det i fedtstof. Krydr med peber og læg blandingen i et smurt ildfast fad.

Pisk æg, fløde og salt sammen og bland den kogte makaroni eller spaghetti i blandingen og lad den hvile lidt.
Rul dejen ud, så den passer som låg til fadet og hæld æggeblandingen over kødet. Læg tilsidst dejen over som et låg.
Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter til pien er gylden og gennembagt.

Server makaroni pie med en hvidkålssalat eller en grøn salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.