fredag

Fiskebudding

Sådan en rigtig gammeldags fiskebudding, serveret med små pillekartofler og en god tomatsovs er faktisk ikke til at kimse af. Kun alt for sjældent kommer denne dejlige gammeldags fiskespise på bordet. Den er ellers en kærkommen variant til de mere traditionelle fiskespiser som, stegt rødspætte, fiskefrikadelle, kogt torsk, stegt sild, røget makrel m.m. Allesammen anbefalelsesværdige, men prøv alligevel at lave en god fiskebudding, næste gang, der skal fisk på bordet. Den smager pragtfuld og skal der være stil over det, kan man jo ofre en håndfuld rejer og nogle kogte muslinger til at drysse på med lind hånd.

I mangel af buddingeform, kan en ovnfast skål bruges.



FISKEBUDDING

500 g meget finthakket torsk eller gedde
1 spsk. maizenamel
2 tsk. salt
1 knsp. paprika
1 knsp. peber
lidt revet løg
2 dl mælk
3 dl fløde
smør eller mgr.
rasp

Bland den finthakkede fisk med maizenamel og krydderier. Tilsæt på skift mælk og fløde under omrøring. Fiskefarsen hældes i en smurt, raspdrysset buddingeform eller ovnfast skål, som dækkes med låg eller staniol.
Fiskebuddingen koges i vandbad i 50-60 minutter.
Vend ud på et varmt fad og servér fiskebudding med små pillekartofler, hjemmelavet tomatsovs og evt. et kærligt drys rejer og kogte muslinger..

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.