lørdag

Vildtpaté

Vildtpaté, som man spiste den i min mands barndomshjem, dengang i 50 erne. Dyrekød er meget fint, magert kød, som fås hos vildt- eller fiskehandleren.
Prøv den på vinterens frokostbord, evt. sammen med en god rødbedesalat.


VILDTPATÉ

1/2 kg hakket dyrekød
5 knuste enebær
2æg
1 groftrevet løg
100 g champignon i kvarte
1 æble i tern
5 skiver bacon
1 dl rødvin
salt
peber

Det hakkede dyrekød tilsættes enebær, æg, løg, rødvin, salt og peber og røres til en forholdsvis fast fars. Der kan evt. tilsættes lidt mel.
Foer en postejform med baconskiver og læg halvdelen af farsen i formen, herefter æbler og champignon. Læg resten af farsen over og øverst baconskiverne.
Bages ved 180 - 200 grader i 1 time.
Vildtpaté serveres med rugbrød eller groft brød og en marineret rødbedesalat.

Rødbedesalat

rødbeder
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
saften af 2 citroner

skræl rødbederne og skær dem i lange stave. Kog dem i saltvand ca. 30 minutter og læg dem i marinaden, medens de stadig er varme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.