torsdag

Grønkålssuppe

Grønkålssuppe på rigtig gammeldags vis med byggryn i er en rigtig fin vinterspise. Når jeg skriver med byggryn i, er det fordi jeg husker det sådan fra min barndom i 50 erne, men det er bestemt ingen betingelse med byggrynene. Grønkålssuppe kan lige så vel laves uden byggryn.
Vist kræver grønkålssuppe en del arbejde at lave, men her er reduceret lidt i tiden ved at udelade anvendelse af friskplukket grønkål, der både skal skylles, berfris for stok, ribbes og koges før det kan hakkes. For nemheds skyld er anvendt 1 pk. frossen, hakket grønkål. Smags- og ernæringsmæssig har det faktisk ingen betydning.


GRØNKÅLSSUPPE

ca. 1 kg røget nakke eller hamburgerryg
1 1/2 L vand
400 g frossen, hakket grønkål
4 gulerødder, renset og skåret i tern
4 kartofler, renset og skåret i tern
1/2 selleri, renset og skåret i tern
2 porrer, renset og skåret i stykker

suppevisk af
porretop
selleritop

Læg kødet i en stor gryde og hæld vand ved. Bring kødet i kog og skum det. Tilsæt de istandgjorte grøntsager, byggryn og salt. Lad suppen koge for svag varme under låg. Tag alle grøntsagerne op efter ca. 20 minutter og kog kødet videre sammen med suppevisken til det er mørt (ca. 1 time). Tag kødet op og hold det varmt. Kom den frosne grønkål i suppen og kog videre til grønkålen er helt optøet. Læg urterne tilbage i suppen og smag den til med salt.
Grønkålssuppe serveres rygende varm med kødet, skåret i skiver, rugbrød og sennep.

VELBEKOMME

2 kommentarer:

  1. Dejlig suppe men der står ikke hvor meget byggryn der skal i.

    SvarSlet
  2. Du kommer 50 g byggryn i suppen.

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.